Sukkerfri Mars-sjokolade
Apr 07, 2021Om du er like glad i sjokolade som meg, så kommer du til å elske denne! Dette er en av våre mest populære dessert oppskrifter fra medlemskapet, og jeg skjønner så godt hvorfor! Like enkel å lage, som den er sunn og magisk god. Ja jeg bruker ordet magisk, fordi det er noe helt spesielt med en saftig dessert som får smaksløkene til å sprelle samtidig som det tilfører kroppen næring den blir glad av.
I blant er det godt med “the real deal”, i blant er det godt med noe som gir godfølelse også etterpå (uten mer søtsug, oppblåst mage og slapphet). Og husk, vi IL-jenter nyter alltid med god samvittighet uansett hva vi velger 😊👏🏼
SUKKERFRI MARSSJOKOLADE
Til ca 3 stk sjokolader trenger du:
Bunn:
-
2 1/2 dl havregryn
-
3 stk dadler
-
3 ss vann
Topping:
-
1 ss peanøttsmør
-
1 ss fibersirup clear
-
2 ss kakaopulver
-
1/2 dl mandelmelk
Topping 2:
-
50 g sjokolade (uten sukker)
Slik gjør du det:
-
Ha dadler og havregryn i en bolle, tilsett passelig med vann slik at konsistensen på bunnen blir seig. Bruk stavmikser. Legg i en form og inn i kjøleskapet i 10 minutter.
-
Ha alle ingrediensene til topping og rør disse sammen til du har en passelig tykk røre.
-
Ha røren over bunnen som står i kjøleskapet, deretter skal hele formen/formene inn i fryseren i ca 30 minutter.
-
Topp baren med smeltet sjokolade og sett i fryseren i 20 minutter til.
-
Skjær deretter baren opp i passelige biter og frys ned eller server med det samme.
Jeg brukte former fra Kitchen, men du finner også mange fine på TGR. Håper det smaker og NYT! 🍫